Blog

Je make-up routine kan makkelijker en sneller!

a nice desk with a window

’s Ochtends altijd haasten voordat je make-up goed zit en je de deur uit kunt. In het weekend geïrriteerd raken, omdat je voor het uitgaan stoeit met je eyeliner en de vlekken na het corrigeren zichtbaar blijven. Met PMU is dit verleden tijd! Ontdek de voordelen van PMU en maak een afspraak om jouw mogelijkheden te ontdekken.

PMU uitgelegd

Bij PMU gaat het om getatoeëerde make-up die op een locatie aangebracht wordt waar je hem langere tijd wilt zien. In principe zou je zelfs kleine oorbellen op je oorlel kunnen laten tatoeëren, of een moedervlek zoals die van Cindy Crawford kunnen nabootsen in permanente inkt. Een belangrijke eigenschap is dus de permanente zichtbaarheid van PMU. Daarbij moet wel vermeld worden dat – net als bij andere tatoeages – de inkt na verloop van tijd wel vervaagt.

Voor welke delen van het gezicht

Permantente make up is er voor de oogleden, wenkbrauwen en lippen; eigenlijk alles waar je een lijntje op, om of over wilt trekken. Het voordeel van bijvoorbeeld PMU voor je lippen, is dat je je eigen lipkleur ook aan de randen waar de kleur vervaagt mooi kunt accentueren. Draag jij eigenlijk altijd lippenstift? Dan is een lipliner die bij jouw favoriete kleuren lippenstift aansluit ook een idee. Zo hoef je niet meer met dat lijntje te stoeien en hoef je je lippen alleen nog maar in te kleuren.

Nadrukkelijke en opvallende wenkbrauwen zijn al een tijdje een trend en PMU wordt hierbij ook gebruikt om bijvoorbeeld dunne (of steeds dunner geworden wenkbrauwen door ziekte) te camoufleren. Je krijgt er je zelfvertrouwen mee terug!

Duur van het PMU-effect

PMU blijft gemiddeld twaalf maanden tot maar liefst vier jaren zitten en de intensiteit van de kleuren hangt af van je huidskleur en de reactie die je huid op de inkt heeft. Soms is tussentijds een afspraak bij je make-up tattoo studio maken een aanrader. Zo blijven de lijntjes fris en mooi van kleur. 

Waar let je op bij de keuze van een PMU tattoo studio?

Net als bij gewone tatoeages kijk je vooral naar de hygiëne en de service. Wat laten ze je zien bij de eerste afspraak? Wordt er goed doorgevraagd naar je wensen? Welke mogelijkheden zijn er voor jouw kleur huid? Zodra je een goed gevoel bij jouw tattoo studio hebt, weet je dat je gebakken zit. Laat dat speciale PMU-apparaat maar komen. Je bent klaar voor jouw permanente make-up!