Lifestyle

Daphne Deckers Playboy revisited

woman sitting while reading near body of water

Revisited‘ betekent ‘opnieuw bezocht’ of ‘herbezocht’, en wordt vaak gebruikt om aan te geven dat iets opnieuw wordt bekeken, herzien of onderzocht. Zo doen we dat ook in deze blog. We zullen namelijk het Playboy-avontuur van Daphne Deckers nog eens onder de loop nemen.

Maar goed, niet iedereen die deze blog kent de Daphne Deckers van toen en sommigen zelfs ook niet deze bloedmooie vrouw van nu. Om die reden zullen we ook het een en ander aan background informatie geven, evenals een opvallende gebeurtenis die heeft plaatsgevonden. Benieuwd? Wacht dan niet langer en begin lekker met verder lezen!

Wie is Daphne Deckers?

Daphne Deckers is een Nederlandse schrijfster, presentatrice, model en voormalig actrice. Ze werd geboren op 10 november 1968 in Nijmegen. Deckers verwierf bekendheid als model in de jaren 90, waar ze onder andere werkte voor grote modemerken en op de covers van internationale tijdschriften verscheen.

Na haar modellencarrière begon ze met schrijven. Ze heeft verschillende romans, kinderboeken en columns op haar naam staan. Haar bekendste boek is waarschijnlijk ‘De geboorte van een moeder’, waarin ze op humoristische wijze haar ervaringen als kersverse moeder deelt. Naast haar werk als schrijfster is Deckers ook actief geweest als presentatrice voor diverse televisieprogramma’s. Ze heeft ook enkele acteerrollen gehad in films en televisieseries. Al met al kan je haar echt omschrijven als een ‘alleskunner’, wie stevig in haar schoenen staat.

Playboy

In 1997, toen ze nog net geen dertig jaar was, kwam er wel een heel speciale shoot van Daphne Deckers online. Ze poseerde in dat jaar namelijk voor… de Playboy. De gehele wereld was gebiologeerd van deze ‘bondgirl’. Bond girl? Jazeker, in hetzelfde jaar kwam de mateloos populaire Bond-film Tomorrow never dies uit. Hierin speelde Deckers de assistente van schurk Elliot Carver.

In elk geval waren heel veel mensen onder de indruk van deze vrouw. Of ze op dat moment ook nou echt aandacht hadden voor de échte talenten van Deckers, is relatief onwaarschijnlijk. Maar goed, ergens is het ook wel super gaaf dat je in de gloriejaren van je leven je op zo’n sensuele manier laat fotograferen. Niks om je voor te schamen, zo’n 25 jaar later, denken we zo. Daarmee zeggen we trouwens niet dat vrouwen van een oudere leeftijd niet meer mooi zijn. Echter zijn ze dan gewoon net op een andere manier prachtig.

Een andere kant van Daphne

Deckers is een vrouw aar we als Nederlanders best trots op mogen zijn. Ze is al jarenlang een bekend gezicht voor velen en laat zien dat ze houdt van hard werken. De showbizz wereld is wat dat betreft goed op haar lijf geschreven. Toch komt er bij Deckers soms ook een kant omhoog die we lang niet altijd zien: een kritische kant. Zo sprak ze zich in 2024 nog openlijk uit over de ‘hoer-rel’ bij optredens.

Ze refereert hierbij naar de leus ‘rot maar op, h*er’ die in het liedje van oude Hazes, Bloed, zweet en tranen, wordt gegild door honderden nummers. Alsof het normal is om zo te refereren naar een vrouw. Alsof je het zo maar te pas en te onpas kan roepen wanneer je wil. Nou, iemand die het hier absoluut niet mee eens is, is Deckers. Of haar oproep om dit niet meer te doen ook echt zoden aan de dijk zal zetten, vragen we ons af. Maar goed, proberen kan altijd

Gezin

Een kant waar we ook niet altijd iets van meekrijgen, is haar gezin. Deckers is al jarenlang getrouwd met oud proftennisser Richard Krajicek. Samen met hem heeft ze een dochter, genaamd Emma, en een zoon, genaamd Alec. Emma is druk bezig aan het timmeren van een carrière in de acteerwereld. Ze heeft hiervoor een tijdje in Los Angeles gewoond, maar lijkt zich nu te centreren in Amsterdam. Broertje Alex heeft de tennisgenen van zijn vader geërfd en hoopt ooit de absolute wereldtop in deze sport te bereiken. Al met al is het een prachtig gezin, aan wie we stuk voor stuk de hele wereld gunnen.

Een kiekje van het gezin uit de oude doos

Toekomst

We zijn nieuwsgierig naar wat voor ambities en plannen Deckers nog heeft voor de toekomst. Het zal ongetwijfeld nog maar weinig hebben met de Playboy, maar wel een stuk meer met haar boeken. Zo heeft ze vrij recentelijk nog het boek ‘Vrienden Maken’ uitgebracht. Voor kenners van Big Panda and Tiny Dragon komt de stijl van dit boek ongetwijfeld wat bekend voor. Het is absoluut geen gevalletje ‘beter goed gejat, dan slecht bedacht’, maar dan weet je wel ongeveer wat je van het boek kan verwachten. Nou ja, wat Deckers ook nog op de planning heeft staan, ze doet het vast met veel charme en bravoure, net als altijd eigenlijk al het geval is geweest.