BlogProducten

Campingtafel Action, Lidl & meer Budget Keuzes

black kettle on brown wooden table

Wie denkt dat kamperen zogenaamd goedkoop is, heeft het mis. Tenminste, het is met name heel duur voor alle kampeerders die hun hele kampeerset nog bij elkaar moeten sprokkelen. Een tent, luchtbed, kampeerservies, lampen en een goede slaapzak (echt onmisbaar). Het is nog maar een kleine greep uit alle spullen die je nodig hebt. Wat dacht je bijvoorbeeld nog van stoelen en een tafel? Een tafel? Jazeker, dat is echter wel iets dat behoort tot de minste luxe die je voor jezelf kan creëren.

Maar goed, sinds het allemaal zo duur is, begrijpen we heus wel dat je niet voor alles de hoofdprijs overhebt. Vandaar zullen we in deze blog alleen maar budgetvriendelijke campingtafels voor je uitlichten. Valt het in de smaak, dan kunnen we dit misschien ook doen voor een aantal andere broodnodige kampeerspullen. We zijn er namelijk graag om je te helpen!

Campingtafel Action

Gezien je in deze winkel ook luchtbedden, een reishanddoek en zelfs een opblaasbaar kussen kan vinden, had je misschien ook wel verwacht dat dat met campingtafels het geval zou zijn. Helaas iets niets minder waar en verkoopt de Action op dit moment geen campingtafel. Echter kan het zomaar zijn dat er in de toekomst wél campintafels worden verkocht, op het moment dat het kampeerseizoen weer start. We verwijzen je graag door naar de twee onderstaande knoppen. Hiermee kan je zowel het assortiment van de webshop als de winkel in de gaten blijven houden.

Campingtafel Lidl

Over dat seizoen gesproken, ook bij de Lidl is het een beetje een vervelende tijd om op zoek te gaan naar een campingtafel. Ze hebben in het verleden namelijk talloze campingtafels in hun assortiment gehad, maar net nu jij het nodig hebt, is alles uitverkocht. Houd daarom, net als bij de Action, zelf het assortiment nauwlettend in de gaten. Je zal misschien maanden na het uitkomen van deze blog, wel terecht kunnen.

In de tussentijd kan je nog wel deze set aanschaffen, misschien gaat daar je hart wat sneller van kloppen.

Rocktrail Campingmeubelset

Prijs: €59,99
Afmetingen tafel: 120 x 60 x 55/60/70 cm
Afmetingen rukjes: 42 x 31 x 40 cm

Je ziet het goed, een verstelbare tafel (in hoogte), inclusief vier compacte krukjes. Een tafel die je meeneemt als je weinig ruimte hebt, maar tegelijkertijd wel willen dat je met je gezin ’s avonds gezellig kan dineren. Heel comfortabel zullen de krukjes namelijk niet zitten, maar het werkt prima voor dat half uurtje aan tafel. Die tafel, die tafel bestaat voor een groot gedeelte uit aluminium elementen. Dat resulteert er zich in dat het een redelijk lichtgewicht is. Niet handig als het veel en hard waait, maar wél handig voor mee op vakantie.

Andere budget keuzes

Gelukkig weet ook jij dat de Action en de Lidl niet de enige winkels ooit zijn en dus gaan we gauw verder op andere budgetvriendelijke campingtafels. We gaan van winkel naar winkel, dus lees alles aandachtig door en maak een weloverwogen keuze. Die weloverwogen keuze word je misschien een beetje makkelijker gemaakt met de koopgids, die aan het einde van dit artikel staat.

Adventure Camp campingtafel

Prijs: €19,95
Afmetingen: 60 x 45 x 26 of 56 cm

Kijk. Een mooi, schattig campingtafeltje dat goed is voor twee personen of kan dienen als bijzettafeltje. In dat laatste geval kan je hem wellicht op de hoogte van 26 cm zetten, want wij weten eerlijk gezegd niet waarom je dat anders zou doen. Goed, de tafel, of eigenlijk het frame, is gemaakt van aluminum, wat het een goed lichtgewicht maakt. Het tafelblad mag dan wel MDF gecoat zijn, veel heb je er niet aan in he geval van weersveranderingen. De tafel is namelijk niet waterbestendig en ook niet bestendig tegen hitte. Pak die pannenonderzetters en paraplu maar alvast in, want je zal ze zeker nodig hebben. Afgezien daarvan is het een prima tafeltje voor een prima prijs.

Campingtafel KULESKOG B75xL180 wit

Prijs: €50,00
Afmetingen: 75 x 180 x 74 cm

Misschien wat aan de dure kant, maar wél een tafel met veel goede (internationale) recensies. De tafel is UV-beschermd en kan niet de hele winter buiten blijven staan, maar waarschijnlijk zal je dat ook niet doen. Als je de tafel opvouwt zal het je verbazen hoe weinig ruimte het in beslag neemt. Dat komt onder andere omdat je de tafel bij het opbergen door midden klapt. De bijna twee meter lange tafel wordt ineens kleiner dan een meter. Heel licht is het tafeltje overigens niet met zijn 13 kg, maar dat kan je zelf het best incalculeren. Verder is het frame gemaakt van staal en het blad van polyethyleen. Mooi kunststof is niet lelijk, of zoiets.

Campingtafel inklapbaar

Prijs: €32,99
Afmetingen: 70 x 55 x 65 cm

Als je het verhoudingsgewijs bekijkt, dan is deze campingtafel eigenlijk nog duurder dan de voorgaande. Maar goed, campingtafels kunnen ook meer dan €100 kosten, dus waar hebben we het dan over. In ieder geval betreft het weer een wat kleiner tafeltje, geschikt voor twee personen of meer personen die graag met hun bord op schoot eten. Een tafel bij het kamperen gebruik je trouwens niet alleen voor eten. Er worden ook doorgaans spelletjes op gespeeld of spullen opgelegd, die het natte gras over het algemeen niet echt waarderen. Oh ja, als we het hebben over wat een lichtgewicht dan wel is, dan is dat misschien deze 2,6 kg wel.

Campingtafel voor 4 personen opklapbaar

Prijs: €34,99
Afmetingen: 80 x 80 x 70 cm

Veel mensen kennen het merk Quechua van de kleine opgooitentjes, maar wist je dat ze nog veel meer dan dat verkopen? Zo vind je bijvoorbeeld ook campingtafels in hun assortiment, zoals deze. De tafel heeft een ontzettend leuke kleur en is, in tegenstelling tot veel andere tafeltjes, vierkant. Nu denk je misschien dat dat onhandig is, maar het tegendeel wordt al snel bewezen. Niet alleen is het erg compact, het is ook nog eens erg makkelijk om je vier personen eraan te positioneren om vervolgens een spelletje doen. Daarnaast heeft de tafel ook nog eens afneembare pootjes, waardoor wegzakken in de grond verleden tijd wordt. Nou ja, of deze tafel trouwens écht geschikt is voor vier personen, laten we maar even in het midden.

Campingtafel inklapbaar 60x45x60cm

Prijs: €29,95
Afmetingen: 60 x 45 x 60 cm

Tja. Wat zeg je over een tafel waar eigenlijk niks over te zeggen is. Wat zeg je over een campingtafel die wordt verkocht zonder beschrijving. Nu zijn we de ergste niet en kunnen we je vertellen dat deze tafel van DealDonkeyNL komt, maar dan alsnog, niet echt een aantrekker voor klanten, dachten we zo. Hoe dan ook is hij wel goedkoop en lijkt het ons op het eerste gezicht een prima tafeltje. Er zit een handvat aan waaraan je ‘m kan optillen en hebt ‘m binnen een mum van tijd in elkaar.

Koopgids

And now, last but not least, de langverwachte en beloofde koopgids van een campingtafel. Neem alle punten goed in je op en schaf vandaag nog de campingtafel van je dromen aan!

 • Materiaal
  • Aluminium: Aluminium tafels zijn lichtgewicht en soms roestbestendig, perfect voor kamperen. Ze zijn duurzaam en gemakkelijk schoon te maken.
  • Kunststof: Kunststof tafels zijn meestal lichtgewicht en betaalbaar. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken, maar kunnen minder duurzaam zijn.
   Het kan natuurlijk ook zo zijn dat er een combinatie van beide materialen wordt gebruikt of dat er zelfs hele andere materialen aan te pas komen.
 • Grootte en capaciteit
  Bedenk hoeveel mensen aan de tafel moeten zitten en welke items je erop wilt plaatsen, zoals kookapparatuur of servies. Vaak staat zoiets wel vermeld bij de advertentie. Zoek bij ontbrekende informatie alternatieven op waar het wél bij vermeld staat. Het helpt ook altijd mee als er een plaatje, of eigenlijk foto, bij staat waar mensen daadwerkelijk aan de tafel zitten.
 • Draagbaarheid
  Controleer of de campingtafel gemakkelijk te dragen en op te bergen is. Enkele modellen zal je kunnen opvouwen om zo ruimte te besparen, andere hebben een ingebouwd hengsel wat ook zal bijdragen aan het draaggemak.
 • Stabiliteit
  Zorg ervoor dat de tafel stabiel staat, vooral als je erop wilt koken of delicate items wilt plaatsen. Stabiliteit wordt doorgaans verbeterd door speciale voetjes of verbindingen tussen verschillende poten. Als één poot het opgeeft, zal niet meteen je hele tafel instorten.
 • Onderhoud
  Overweeg hoe gemakkelijk de tafel schoon te maken is en of deze bestand is tegen weersinvloeden als je van plan bent om buiten te kamperen.

Zo, een heel artikel verder hopen we dat je bent geïnspireerd om je eigen zoektocht te starten of al direct een campingtafel aan te schaffen. Alvast veel plezier op vakantie en geniet van je mooie, nieuwe kampeeruitrusting!

Related posts
BlogLifestyle

Daphne Koster partner, huwelijk, carrière, woonplaats en meer

Daphne Koster is een dame die vaak op tv te zien is. Dit is natuurlijk niet zo gek, door haar achtergrond in…
BlogProducten

Wasparfum Action, Lidl & meer Budget Keuzes

Wasparfum. Heb je het écht nodig? Nee. Wil je het toch graag kopen? Ja. En dat is hoe het vaker dan eens…
BlogLifestyle

Hanke Bruins Slot partner, het kabinet en meer

Over de Nederlandse politiek kan je zeggen wat je wil, maar het bestaat uit ontzettend veel professionals die eigenlijk alleen maar hun…