BlogProducten

Wasparfum Action, Lidl & meer Budget Keuzes

colorful clothes hanging on a clothes line in front of a building

Wasparfum. Heb je het écht nodig? Nee. Wil je het toch graag kopen? Ja.

En dat is hoe het vaker dan eens met ons gaat wat betreft de ‘dingen-die-we-niet-maar-dus-wel-nodig-hebben‘. Anyway, het kan ook zijn dat je niet eens weet wat wasparfum is, dus bij deze. Wasparfum is een geconcentreerd parfum dat speciaal is ontworpen om aan wasgoed toe te voegen tijdens het wassen. Het geeft kleding, beddengoed en ander textiel een aangename, langdurige geur. Je gebruikt het in kleine hoeveelheden en is verkrijgbaar in talloze geuren.

Precies, iets wat je wil hebben dus. Maar, omdat we ook begrijpen dat het leven niet gratis is, zullen we in dit artikel met name de budget varianten van dit product uitlichten. We starten met de wasparfums van de Action, waarna we verder gaan naar de Lidl en nog talloze andere winkels. Lees je mee? Fijn, want we zijn blij dat je er bent.

Wasparfum Action

Gelukkig zijn er niet één, niet twee, maar veel meer wasparfums bij de Action beschikbaar. We zetten ze allemaal voor je op een rijtje, zodat je een mooi overzicht hebt. Je kan, indien je kiest voor een wasparfum van de Action, de Action met één doel in en geslaagd eruit komen. Dus nee, je hoeft je niet te laten afleiden door de rest van de, sorry not sorry, prullaria, maar alleen met de wasparfum. You not this, girl.

Fabulosa wasparfum

Prijs: €1,97 (250 ml)

Het enige dat je hoeft te doen, is een scheutje van het parfum in het bakje van de wasverwachter te doen óf het los aan de was toevoegen. In ieder geval waan je je in de allerlekkerste geuren die je je maar bedenken. De makers van Fabulosa hebben erover nagedacht dat geur iets subjectiefs is. Niet iedereen houdt namelijk van dezelfde geuren. Daarom bestaan er van dit soort producten vaak meerdere varianten, zo is nu ook het geval. Je kan kiezen tussen de geuren:

 • kokos (coconut)
 • klassieke frisse was geur (fresh breeze)
 • granaatappel (lush pomegranate)

Alle varianten kosten hetzelfde, dus daar is gelukkig dan weer geen onderscheid in gemaakt.

Klik hier om het wasparfum te bekijken

Endless Scent wasparfum

Prijs: €2,49

Deze wasparfum is dan wel wat duurder; het is zeker de moeite waard. Voor iets meer dan 12 cent per wasbeurt, ruikt je was nog beter dan het ooit heeft gedaan. Je kan trouwens gewoon je ‘normale’ of ‘reguliere’ wasmiddel blijven gebruiken. Wasparfum is slechts een toevoeging op je wasbeurt, géén vervanging voor wat anders. Wellicht begrijp je daardoor dat het eigenlijk volkomen onnodig is om aan te schaffen. Ach, wat zal het. Dit wasparfum van Endless Scent is er ook eentje die je je neus in wil laten vliegen. De twee varianten (in de Action) zijn:

 • besjes (tempting berries)
 • bloemig (golden sunshine)

Ohja, het is zeker aan te raden deze wasparfum bij de Action aan te schaffen, want bij zoiets als Bol.com is het per fles bijna vijf keer zo duur. Niet daar kopen dus.

Klik hier om het wasparfum te bekijken

Wasparfum

Prijs: €1,97 (250 ml)

Voor de environmental babes onder ons: misschien is dit een goede optie voor je. Van dit wasparfum wordt namelijk geclaimd dat het klimaatneutraal is. Klimaatneutraal betekent zoveel dat de totale uitstoot van broeikasgassen dat bij dit wasparfum komt kijken, geneutraliseerd is. Met andere woorden, er zijn maatregelen getroffen om de productie van deze wasparfum niet nadelig te laten zijn voor het milieu. Verder komt, omdat geur dus iets persoonlijks is, ook deze parfum in maar liefst twee geuren. Kijk maar:

 • frisse, maar warme geur (summer breeze)
 • honing en amandelen (honey almond)

Als je het nog niet was opgevallen, we zetten de Nederlandse ‘vertaling’ van de geur vooraan. Hetgeen wat je tussenhaakjes ziet, is de geur zoals die op het product staat omschreven. Soms is dat wel duidelijk, zoals ‘honey almond‘, maar vertel ons maar wat een ‘summer breeze‘ moet voorstellen?

Klik hier om het wasparfum te bekijken

Wasparfum Lidl

Wist je dat het wasmiddel van de Lidl ongeveer het beste wasmiddel is, dat je op de Nederlandse markt kan krijgen? Het doet je misschien wat ‘goedkoop’ aanvoelen, maar het is zeker zo goed als de overprized Robijn of Ariel. Nou goed, de Lidl verkoopt helaas geen wasparfum. Van hun ‘eigen merk’ Formil (zo noemen we het voor het gemak maar even) bestaat er (nog) geen wasparfum. Misschien dat het in de toekomst nog de ruimte vindt om ontwikkeld te worden.

Klik hier om de website van Lidl in de gaten te blijven houden

Andere budget keuzes

Zoals je in de inleiding al hebt gelezen, er zijn een stuk meer plekken waar je een wasparfum kan aanschaffen. We zetten hier mooie alternatieven voor je op een rijtje. Hopelijk heb je zo het idee dat je uit wat maar kan ‘kiezen’. Te weinig keuze is immers ook niet heel prettig.

Wasparfum Il Bucato di Adele (bij Blokker)

Prijs: €19,99 (10 x 20 ml)

Het Wasparfum Cadeaupakket 10x20ml – Il Bucato di Adele is een pareltje. Nu vragen we ons af aan wie je ooit een wasparfum cadeau zou doen, maar dat terzijde. Je kan het jezelf natuurlijk ook ‘cadeau’ doen. Plus, op deze manier stel je jezelf meteen in staat om van alles uit te proberen. Wie zegt dat je het maar bij een of misschien twee geuren moet houden. Hoewel je er wel wat extra’s voor betaald, is het niet een heel veel te groot bedrag. Al helemaal als je je realiseert dat wasparfums van de wat meer gerenommeerde merken al gauw oplopen tot de dertig of veertig euro. Heb je trouwens een favoriet van deze geuren ontdekt, dan is het wellicht leuk om te weten dat er ook grote flessen van alle geuren worden verkocht.

Klik hier om het wasparfum te bekijken

Wasparfum Voordeeldrogisterij.nl

Prijs: €6,95 (210 gram)

Hoe grappig? Een wasparfum van Dreft. Wij dachten alleen dat ze afwasmiddel verkochten, maar niet dus. Deze geurbooster geeft zowel een extra geur aan je was als het verbergen van onaangename geurtjes. Je was zal na een wasbeurt met dit product dus een heerlijk geurtje achterlaten. In principe is de geurbooster hier alleen te koop in bloesem geur (white bloesem), maar misschien is hij ergens anders wel in andere varianten te koop. En nee, het is absoluut niet de goedkoopste van allemaal. Toch denken we dat het absoluut de moeite waard is.

Klik hier om het wasparfum te bekijken

Wasparfum Le Essenze di Elda

Prijs: €9,95 (100 gram)

De reden waarom we dit wasparfum voor je neerzetten, is omdat hij beschikbaar is in maar liefst 25, we herhalen, 25 geuren. Voor ieder wat wils, dus. Ga bijvoorbeeld voor de Wasparfum Zircone met Passiebloem en Bergamot of juist voor de Wasparfum Marsiglia met Marseille Zeep geur. Vind je het erg lastig om te kiezen, want inderdaad, het is online te koop. Dan raden we je aan om eens naar de recensies te kijken. De ene heeft wel 35 vijf sterren beoordelingen, waar de andere blijft hangen op een schamele 4 vijf sterren beoordelingen. Kan jij wel raden voor welke je dan eerder zou moeten kiezen. Voel je overigens niet bezwaard om alsnog te kiezen voor iets met een lage beoordeling. Geur is een kwestie van persoonlijke smaak, niet van meelopen.

Klik hier om het wasparfum te bekijken

Koopgids wasparfum

We eindigen het artikel met een korte koopgids voor wasparfum. Op deze manier kan jij waarborgen dat je de juiste geur aanschaft en niet na 5 wasbeurten al een hele fles er doorheen heb gejast.

 1. Geurvariatie: Kies een wasparfum met een geur die je aanspreekt, aangezien dit de belangrijkste functie is. Er zijn verschillende geuren beschikbaar, van bloemig tot fris. Als het überhaupt mogelijk is en je je in de mogelijkheid begeeft om op pad te gaan, ga dan naar de desbetreffende winkel toe. Niets is zo vervelend als het aanschaffen van een, in jouw ogen (of neus), nare geur.
 2. Concentratie: Let op de concentratie van het wasparfum. Een paar druppels kunnen voldoende zijn, dus een flesje gaat lang mee. Tenminste, in sommige gevallen vragen ze je ook een hele dop toe te voegen. dan gaat het product weer een stuk minder lang mee.
 3. Hypoallergeen: Als je een gevoelige huid hebt, zoek dan naar hypoallergene opties om irritatie te voorkomen.
 4. Prijs en hoeveelheid: Vergelijk prijzen per volume om de beste waarde te krijgen. Bovendien moet je kijken naar de concentratie, dit zegt natuurlijk ook genoeg over de ‘houdbaarheid’.
 5. Duurzaamheid: Controleer of het merk milieubewust is en duurzame verpakkingen gebruikt. Of, of het klimaatneutraal is, wat schijnbaar ook nog een ‘ding’ is in de wereld van wasparfums.

Ja? Heb je alles goed een aandachtig doorgelezen? Mooi! Dan is het nu tijd om een wasparfum naar jouw wens uit te kiezen. We hopen dat je ervan geniet en het hele huis lekker kan laten ruiken met je frisse was. Wij vinden persoonlijks niks fijner dan in een bed kruipen waarvan het beddengoed net is gewassen. Hmm, heerlijk.

Related posts
BlogLifestyle

Daphne Koster partner, huwelijk, carrière, woonplaats en meer

Daphne Koster is een dame die vaak op tv te zien is. Dit is natuurlijk niet zo gek, door haar achtergrond in…
BlogProducten

Campingtafel Action, Lidl & meer Budget Keuzes

Wie denkt dat kamperen zogenaamd goedkoop is, heeft het mis. Tenminste, het is met name heel duur voor alle kampeerders die hun…
BlogLifestyle

Hanke Bruins Slot partner, het kabinet en meer

Over de Nederlandse politiek kan je zeggen wat je wil, maar het bestaat uit ontzettend veel professionals die eigenlijk alleen maar hun…