BlogHandig & Tips

Hoe zie je of iemand je verwijderd heeft op Snapchat?

white and black printer paper

We kunnen ons nog de tijd herinneren dat Snapchat net nieuw was. Het was al wel zo populair dat je het de moeite waard vond om te downloaden, maar wat je er nu echt mee kon… Gelukkig kan je als jonge tiener dit al vrij gauw establishen. Vanaf dat moment was een streak van 1000🔥 meer dan cool en stuurde je tientallen snaps per dag. Inmiddels zijn we daar al wel overheen gegroeid, maar dat betekent niet dat nog talloze mensen deze app frequent gebruiken.

Voor degene die de app nog veel gebruiken, is het interessant om te weten of iemand je verwijderd heeft of niet. Misschien is er iets aan de hand, had diegene simpelweg geen behoefte meer aan de app of gold er weer wat anders. Wat voor reden zij of hij ook had om je te verwijderen, in deze blog vertellen we je hoe je erachter kan komen of iemand je heeft verwijderd. Lees je gauw verder?

Is het überhaupt wel mogelijk?

Misschien is het allereerst even goed om te vermelden, dat geen van de methodes die we gaan vertellen, volledig waterdicht is. Met andere woorden, er zitten overal kleine loopholes in waarmee de uitkomst toch niet helemaal correct blijkt te zijn. Wat we je hiermee willen vertellen, is dat je, om het écht zeker te weten, eigenlijk gewoon contact opnemen met de desbetreffende persoon. Er is vast nog een ander platform waarop je met hem of haar in contact kan komen. Zit degene bij je in de klas, dan is het natuurlijk helemaal makkelijk om er eventjes op af te stappen.

Manieren om het verwijderen te controleren

Nu zullen we dan echt verdergaan op de manieren die je kan gebruiken om het verwijderen te controleren. Volg de stappen zoals hieronder beschreven et voilà, je bent op de hoogte van wat je wil weten.

We gaan er bij elke stap vanuit dat je ingelogd bent op je eigen account.

1. Een test

Waarschijnlijk de meest ondoorzichtige methode, maar let op. Je opent Snapchat en maakt een snap, ready om te versturen. Zet hierin iets algemeens, wat je anders ook zou versturen. Stuur het naar degene van wie je vermoedt dat hij of zij je verwijderd heeft.

Is de snap binnen een afzienbare tijd geopend, dan heeft de persoon in kwestie je sowieso (nog) niet verwijderd.
Is de snap na 24u nog niet geopend, terwijl dat anders wel altijd het geval zou zijn geweest, dan heeft de persoon in kwestie je vrijwel zeker verwijderd.

2. Vriendschap checken

Je opent Snapchat en swipet naar rechts, naar het overzicht waar alle snaps binnenkomen. Rechts bovenin staat een icoontje van een poppetje met een plusje, daar klik je op. Voer vervolgens de gebruikersnaam van degene die je wil controleren in.

Staat de naam onder ‘mijn vrienden’ , dan heeft degene je (nog) niet verwijderd.
Staat de naam onder ‘vrienden toevoegen’, dan heeft degene je verwijderd. Als je opnieuw vrienden wil worden, kan je hem of haar daar toevoegen.

3. Snapscore bekijken

Je opent Snapchat en swipet naar rechts, naar het overzicht waar alle snaps binnenkomen. Waarschijnlijk staat degene die je wil controleren, nog wel in deze recentelijke lijst. Zoek de persoon in kwestie op en klik op zijn of haar avatar.

Staat onder de naam van de persoon in kwestie nog wél een snapscore, dan heeft degene je (nog) niet verwijderd.
Staat onder de naam van de persoon in kwestie géén snapscore meer, dan heeft degene je verwijderd.

Goed om te vermelden

Nadat je alles hebt geprobeerd ben je vast al wel op het antwoord gekomen of degene jou inderdaad heeft verwijderd of niet. Heb je nou zo je twijfels over optie 1, omdat je bij optie 2 of 3 er achterkomt dat je nog wél vrienden hebt, dan is het volgende misschien nog goed om in gedachten te houden. Het kan namelijk zo zijn dat de beste persoon in kwestie simpelweg de app van zijn of haar telefoon heeft gehaald. Het account hangt nog ergens in de lucht, maar omdat de persoon de app niet meer opent, zullen jouw snaps ook nooit worden geopend.

Hoe weet je zeker dat je de juiste persoon hebt?

Het kan ook nog zijn dat je in een situatie terechtkomt waarin je nu niet zeker weet of je wel de goede persoon hebt toegevoegd of niet. De persoon stuurt bijvoorbeeld nooit een foto van zijn of haar gezicht en alles is net te generiek om zekerheid te creëren. Na een tijdje lijk je ineens te verwijderd te zijn and for what, you may think.

Om zoiets als fraude tegen te gaan, wil je altijd op je hoede zijn met het gebruik van dit soort apps. Hoewel het trouwens wel zoiets als end-to-end versleuteling gebruikt, is dat tegenwoordig geen garantie meer op veiligheid. Daarom is het handig om de persoon in kwestie altijd persoonlijk aan te spreken. Er allebei bij te zijn als je elkaar middels een QR-code toevoegt en het eventueel aan hem of haar vraagt, als je vermoedt dat je verwijderd bent. Je wil niet dat je per ongeluk iets vertrouwelijks opstuurt naar een vreemde, do you?

Conclusie

Valt het te controleren of iemand je heeft verwijderd van Snapchat of niet. Well, we zijn er niet helemaal zeker van. Maar goed, je zou de bovenstaande manieren prima kunnen testen zonder dat je er iemand mee schaadt, of iets dergelijks. We hopen dat je je antwoord krijgt en adviseren je nogmaals om het maar gewoon aan diegene face-to-face te vragen, als dat een optie is. Het hoeft echt niet zo eng te zijn…

Related posts
BlogHandig & TipsProducten

De Zeven Zussen volgorde & meer leuke series

Aan de ene kant hebt je misschien het idee dat steeds minder mensen lezen, maar als je aan de andere kant hoort…
BlogHandig & TipsMode & StylingProducten

WE Fashion retour: stap voor stap uitgelegd

Wat is het toch heerlijk om online te shoppen. Geen gedoe met rijen voor pashokjes, te warme winkels en een beperkte winkelvoorraad….
BlogLifestyle

Marianne Vos partner, vermogen en meer

Een van de succesvolste sportvrouwen in Nederland is Marianne Vos. Zij behaalde in haar carriere meerdere wereldtitels en Olympische medailles en werd…