BlogLifestyle

Marianne Vos partner, vermogen en meer

man in black jacket riding bicycle on road during daytime

Een van de succesvolste sportvrouwen in Nederland is Marianne Vos. Zij behaalde in haar carriere meerdere wereldtitels en Olympische medailles en werd meermaals Europees en Nederlands kampioene. Dit deed ze in de semi-populaire sport genaamd wielrennen, waar ze met name in het veldrijden, baanrijden en als wielrenner op de weg overwinningen boekte. 

Marianne Vos is dus een naam die menig Nederlander wel kent. Echter is ze meer dan alleen die vrouw op de fiets. Zo heeft ze ook een privéleven, inclusief partner en zou ze vermoedelijk een ontzettend groot vermogen hebben opgebouwd door de jaren heen. Ben je benieuwd geworden naar al deze feitjes over deze wielerlegende? Lees dan gauw verder!

Partner

Laten we allereerst vermelden dat Vos eigenlijk bijna nooit over haar partner, of te wel haar vrienden, praat. Bij alle, inmiddels meer dan 200 (!), overwinningen die ze behaalde, bedankte ze eigenlijk altijd alleen haar familie en nooit haar vriendin. Tot vorig jaar, toen ze het geel opeiste in de Tour de France Femmes 2022. Jarenlang werd er op een vrouweneditie gehoopt en Vos was dan ook erg blij dat die er eindelijk was. 

Dat Vos dus haar vriendin bedankte, bleef niet onopgemerkt. In een later interview gaf Vos dan ook toe dat ze hier bewust van was, maar gewoon ook een keer wilde laten merken dat haar vriendin haar ook erg dierbaar is. Overigens werd daarbij meteen vermeld dat Vos niet op uitndogingen van dubbelinterviews zat te wachten: ze houdt haar vriendin het liefst privé.

Wie is dan de vriendin van Marianne Vos?

Nadat Vos bekendmaakte dat ze haar vriendin wilde bedanken, werd het duo toch gevraagd om voor de camera te verschijnen. In een interview met De Stentor zou de vriendin van Vos inderdaad het een en ander vertellen, al deed ze dat niet met het grootste plezier. 

Die vriendin, dat is wielrenster Moniek Tenniglo. Ze geeft in het interview duidelijk aan dat hun relatie absoluut niet geheim is, maar dat ze er beiden gewoon liever niet over praten. Ze houden het liefst werk en privé gescheiden. Daarmee verkiest Tenniglo de schaduw over de spotlight. Helemaal prima, al zouden we het echt niet erg vinden om af en toe een kiekje van beide dames op hun sociale media voorbij te zien komen. Over hun sociale media gesproken: zowel Vos als Tenniglo hebben een Instagram-account, met de meest prachtige foto’s. 

Bijschrift: Vos met een tevreden gezicht in wielrennerstenue

Bijschrift: Een van de weinige foto’s op het account van Tenniglo waar ze zelf op staat

Vermogen

Niet alle topsporters worden heel goed betaald. Zij moeten dan echt ‘strijden’ met sponsoren om er maandelijks van te kunnen leven. Het is niet zo dat er zoveel geld vloeit in sporten, zoals dat bijvoorbeeld in het mannenvoetbal het geval is. Toch hoeft een vrouw als Marianne Vos zeker niet te klagen. 

Zo zouden de geldprijzen bij overwinningen van bijvoorbeeld WK’s en EK’s liggen op duizenden euro’s. Bovendien wordt Vos door meerdere merken gesponsord en zal ze daar ook het een en ander aan verdienen (al is het alleen al nieuwe gear voor de fiets/ sportkleding). Op welk bedrag het volledige vermogen ligt van Vos, is echter niet bekend. Sommigen schatten het op enkele miljoenen, anderen op een tonnen salaris per jaar. Wat we wel weten is dat ze nog geen 8 jaar geleden een vrijstaand landhuis zou bouwen. Hiervoor heb je zeker een groot inkomen nodig, dus daarmee concluderen we dat Vos waarschijnlijk niks te klagen heeft. 

Carrière

Wat ons betreft verdient Marianne Vos de hele wereld. Ze heeft al meer dan eens de Nederlandse wielerwereld op de kop gezet. Talloze fans, maar ook mede topsporters kijken al jarenlang met veel aanzien naar haar op. Vos heeft ook dan ook niet voor niets keer op keer een overwinning op haar naam geschreven. Inmiddels is ze al 36 jaar (geboortedatum: 13 mei 1987) en is ze nog niet van plan om te stoppen. Zoals ze zelf zegt: 

“Leeftijd is maar een getal. Zolang je het graag doet, kan je veel bereiken”. 

Marianne Vos

We zetten een aantal van de meest indrukwekkende overwinningen graag op een rijtje:

 • Olympische spelen
  Goud op de weg (2012)
  Goud op de baan (2008)
 • Meermaals goud bij het Nederlandse Kampioenschap op de weg, bij het tijdrijden, veldrijden, gravel en op de baan.
 • Meermaals Europees Kampioen veldrijden en op de weg
 • Meermaals Wereldkampioen veldrijden, op de weg en op de baan
 • Winnaar van de Ronde van Italië
 • Etappezeges in de Tour de Frances Femmes
 • en nog veel meer

Jumbo-Visma

Sinds 2021 fietst Vos voor het team Jumbo-Visma. Tegenwoordig draagt ze nog steeds het zwart-gele tenue van het team. Echter zal dat niet meer voor lang zijn. Althans, Jumbo gaf eerder dit jaar te stoppen als sportsponsor. Niet alleen de wielrenners zijn daar bij betrokken, ook personen als schaatser Jutta Leerdam en F1-coureur Max Verstappen. Overigens zal Vos voorlopig nog wel goed zitten, want Jumbo blijft ieder geval tot en met 2024 de wielerploeg blijven sponsoren. 

Of het Jumbo zelf nog iets heeft opgeleverd in die tijd? Jazeker. Zo helpen overwinningen bijvoorbeeld mee aan de naamsbekendheid en populariteit van de supermarkt. Als letterlijk de beste F1-coureur van het moment jouw naam draagt, dan zal dat henzelf veel goeds doen. Echter is er ook weleens sprake geweest van kritiek op de sponsoring. Zo zou het sponsoren van bijvoorbeeld de racesport ontzettend duur zijn, maar omdat het favoriet van voormalig en omstreden topman Frits van Eerd was, bleef Jumbo de sponsor. 

Conclusie

Al met al kunnen we concluderen dat Marianne Vos een echte aanwinst is geweest voor de Nederlandse wielersport. Met ontzettend veel overwinningen op haar naam, gunnen we haar nog veel prijzen in haar nog lopende carrière. Al zou ze langzamerhand wel plekken moeten weggeven aan andere (aanstormende talenten) uit Nederland, waaronder Olympisch kampioene Annemiek van Vleuten. Samen delen, samen spe… fietsen, of zoiets?

Related posts
BlogHandig & Tips

Hoe zie je of iemand je verwijderd heeft op Snapchat?

We kunnen ons nog de tijd herinneren dat Snapchat net nieuw was. Het was al wel zo populair dat je het de…
BlogHandig & TipsProducten

De Zeven Zussen volgorde & meer leuke series

Aan de ene kant hebt je misschien het idee dat steeds minder mensen lezen, maar als je aan de andere kant hoort…
BlogHandig & TipsMode & StylingProducten

WE Fashion retour: stap voor stap uitgelegd

Wat is het toch heerlijk om online te shoppen. Geen gedoe met rijen voor pashokjes, te warme winkels en een beperkte winkelvoorraad….