BlogHandig & TipsProducten

De Zeven Zussen volgorde & meer leuke series

green fields near sea shore

Aan de ene kant hebt je misschien het idee dat steeds minder mensen lezen, maar als je aan de andere kant hoort dat een serie als ‘De zeven zussen’ ongeveer door elke vrouw van middelbare leeftijd is gelezen, heb je het anders. De boeken zijn maandenlang gereserveerd in de bibliotheek en boekhandels hebben er, bij een nieuwe editie, moeite mee om de verkoop bij te benen.

Hoewel het laatste boek uit de serie inmiddels al is verschenen, zijn er nog steeds mensen die nog aan de serie willen en gaan beginnen. Wel zo handig als je dan de serie in de juiste volgorde leest. In deze blog zullen we je vertellen wat de volgorde van de serie is én zullen we ook ingaan op andere leuke boekenseries. Want ja, als je ‘De zevende zus’ dan eindelijk uit hebt, wil je niet in een gat vallen, toch?

De Zeven Zussen

De boekenreeks ‘De zeven zussen‘ is geschreven door Lucinda Riley en bestaat uit een reeks van zeven romans die elk het verhaal van een van de zeven zussen vertelt. Elk boek onthult meer over de achtergrond en het verleden van een van de zussen, terwijl ze op zoek gaan naar hun afkomst en identiteit. Dit doen ze met de informatie die ze hebben gekregen na het overlijden van hun vader. Hun vader die hen allen heeft geadopteerd. In eerste instantie is er maar informatie over zes zussen bekend, de zevende zus is voor een lange tijd een mysterie.

Hier is de volgorde van de boeken in de serie:

  1. “De Zeven Zussen” – Het eerste boek introduceert de zussen en volgt Maia, de oudste zus, terwijl ze haar afkomst ontdekt in Brazilië.
  2. “Storm” – Het tweede boek vertelt het verhaal van Ally, die haar roots vindt in Noorwegen.
  3. “Schaduw” – In dit boek staat Star centraal en ontdekt ze haar verleden in Londen.
  4. “Parel” – CeCe, de vierde zus, reist naar Australië om haar afkomst te achterhalen.
  5. “Maan” – Tiggy gaat naar Schotland en Spanje om haar verleden te verkennen.
  6. “Zon” – Het verhaal van Electra brengt de lezers naar Kenia.
  7. “De Zevende Zus” – Het verhaal waarin wordt gezocht naar de zevende zus.
  8. “Atlas” – Het achtste en laatste boek onthult het mysterie van Pa Salt en zijn zoektocht naar de zevende zus.

Deze reeks heeft wereldwijd veel lezers betoverd met zijn meeslepende verhalen over liefde, avontuur en familiegeschiedenis. Elk boek neemt de lezer mee op een reis naar verschillende delen van de wereld en biedt inzicht in de persoonlijke groei en ontwikkeling van de zussen terwijl ze hun wortels ontdekken. Het is een boeiende serie die lezers van alle leeftijden en achtergronden heeft weten te boeien. Gelukkig was daar zoon van Riley, want zonder hem was het achtste deel misschien wel nooit afgeschreven, gezien die nog moest worden afgemaakt toen Riley helaas zelf was overleden.

Ander leuke series/ boeken

Om te voorkomen dat je in een soort gat valt als je klaar bent met het achtste boek, geven we hier een aantal alternatieven om dat gat op te vullen. De boeken bevinden zich met name in hetzelfde soort genre, maar kunnen je ook juist verrassen qua inhoud. Misschien word je wel een ander genre ingetrokken, zonder dat je het weet.

#1 Sarah Lark – Het nieuwe land

De “Het Nieuwe Land”-boekenreeks van Sarah Lark omvat een meeslepende serie van historische romans die het verhaal vertellen van een Europese vrouw in Nieuw-Zeeland. De serie biedt boeiende avonturen, romantiek en historische inzichten terwijl het de levens van verschillende generaties volgt in de prachtige, maar ruige Nieuw-Zeelandse wildernis.

#2 Katherine Neville – De acht

Het verhaal volgt de zoektocht naar een eeuwenoud schaakspel met mystieke krachten. Intriges, geheimen en avonturen ontvouwen zich terwijl personages door de geschiedenis reizen om de waarheid achter de legende van het schaakspel te ontrafelen. Al met al een boeiende mix van geschiedenis en spanning, waarop zelfs nog een vervolg is geschreven. Dat vervolg, genaamd ‘Het vuur’, valt overigens lang niet bij alle lezers in de smaak. Bedenk je dus van te voren goed of je het wil lezen of niet.

#3 Kate Moss – trilogie en meer

Kate Mosse is een Britse auteur bekend om haar historische romans en boeken zoals “Het verloren labyrint”, “De vergeten tombe” en “Citadel”. Niet geheel toevallig vormen voorgaande boeken een trilogie. In ieder geval combineren haar boeken vaak geschiedenis, mysterie en avontuur en nemen lezers mee naar verschillende tijdsperioden en locaties, vaak met sterke vrouwelijke personages. Mosse heeft een reeks meeslepende verhalen geschreven die internationale erkenning hebben gekregen.

#4 Stieg Larsson – De Millennium-trilogie

Deze reeks begint met “Mannen die vrouwen haten” en volgt de avonturen van journalist Mikael Blomkvist en hacker Lisbeth Salander. Het is zeer typisch geschreven en erg populair. In elke kringloopwinkel en bibliotheek die je tegenkomt, zal je deze boeken vinden. Je moet ervan houden, maar over het algemeen worden de boeken door velen gelezen.

#5 Donna Leon – Commissaris Brunetti

Donna Leon is een Amerikaanse schrijfster bekend om haar misdaadromans die zich afspelen in Venetië, Italië. Haar populaire serie draait om commissaris Guido Brunetti en omvat titels zoals “Dood in Venetië,” “Acqua Alta,” en “De Stille Elite” De boeken zijn ook verfilmd tot een Duitse tv-serie genaamd “Commissario Brunetti,” die de avonturen van Brunetti in Venetië volgt.

Conclusie

De “De Zeven Zussen”-serie van Lucinda Riley is een meeslepende reis door liefde, avontuur en familiegeheimen. Gelukkig hoef je na het voltooien van deze betoverende reeks, niet betreurd in een hoekje te gaan zitten. Er bestaan namelijk veel andere boeken en boekenreeksen die je kan verkennen. Ga je voor de historische romans van Kate Mosse of kies je liever voor de meer hedendaagse boeken van Donna Leon. Er zijn genoeg boeken op de wereld om je leesavontuur voort te zetten en nieuwe werelden te ontdekken. Lezen werkt ontspannend. Lezen is goed voor de ontwikkeling van je brein. Dat uurtje op TikTok kan je echt wel even overslaan, voor deze keer.

Related posts
BlogHandig & Tips

Hoe zie je of iemand je verwijderd heeft op Snapchat?

We kunnen ons nog de tijd herinneren dat Snapchat net nieuw was. Het was al wel zo populair dat je het de…
BlogHandig & TipsMode & StylingProducten

WE Fashion retour: stap voor stap uitgelegd

Wat is het toch heerlijk om online te shoppen. Geen gedoe met rijen voor pashokjes, te warme winkels en een beperkte winkelvoorraad….
BlogLifestyle

Marianne Vos partner, vermogen en meer

Een van de succesvolste sportvrouwen in Nederland is Marianne Vos. Zij behaalde in haar carriere meerdere wereldtitels en Olympische medailles en werd…