BlogProducten

Strijkplank Action, Lidl & meer Budget Keuzes

white and teal steam clothes iron plugged on ironing board

Strijken staat ongetwijfeld niet bovenaan je lijstje van to do’s. Het duurt lang, binnen de kortste keren zit er toch alweer een kreuk in het overhemd en het werkt allemaal net semi-optimaal. Gelukkig is er wel degelijk wat te doen aan het gemak waarmee je kan strijken. Allereerst zal het je benieuwen wat een goed strijkapparaat voor je kan doen, maar vergeet ook zeker de strijkplank niet!

Eens in de zoveel tijd kan het helpen om een strijkplank (of alleen de hoes) te vervangen. En gezien we snappen dat het leven niet gratis is en je niet zomaar alles opnieuw koopt, presenteren we in dit artikel budget varianten van de strijkplank. Deze betaalbare varianten bieden een scala aan mogelijkheden om je kleding netjes en kreukvrij te maken zonder dat je je zorgen hoeft te maken over je portemonnee. Van compacte opvouwbare ontwerpen tot duurzame materialen, er is voor elk budget een passende strijkplank. Laten we samen de mogelijkheden verkennen en ontdekken hoe je stijlvol kunt strijken zonder de bank te breken!

Strijkplank Action

Klopt, ook bij de Action worden strijkplanken verkocht. Nee, het is geen plank met een luipaard-hoes, maar gewoon iets degelijks, iets rustigs. We zullen nu het assortiment van deze winkel aan je laten zien, want er zijn meerdere planken voor je beschikbaar.

Strijkplank

Prijs: €19,79
Afmetingen: 110 x 32 cm

Deze inklapbare strijkplank biedt ultieme stabiliteit dankzij de stevige plank en de katoenen hoes, waardoor een beter strijkresultaat gegarandeerd is. Bovendien is hij in hoogte verstelbaar, waardoor hij zich aanpast aan jouw behoeften en het strijken een stuk gemakkelijker maakt. Met deze strijkplank wordt het gladstrijken van kleding een moeiteloze klus. Het fijne is, is dat ze bij de Action ook nog een losse hoes verkopen. Mocht degene die er standaard op zit niet aan je esthetische wensen voldoen of na een tijdje gewoon ‘op’ zijn, dan hoef je niet meteen een hele nieuwe plank aan te schaffen. Klinkt ons als iets fijns in de oren, bij jou ook?

Klik hier om de strijkplank te bekijken

Beldray tafelstrijkplank

Prijs: €7,95
Afmetingen: 73 x 31 cm

Kijk dan wat een schatje! Een strijkplank als deze is perfect voor mensen die nauwelijks strijken, dan wel voor mensen die weinig ruimte hebben. Deze tafelstrijkplank zet je, zoals de naam al zegt, op tafel, waarna je kan gaan beginnen met strijken. Anders dan zijn voorganger is deze strijkplank ook nog eens te koop in verschillende kleuren en patroontjes. Kijk bij jou in de winkel om welke dat dan precies gaat. Al met al kunnen we met zekerheid zeggen dat de handige strijkplank is ontworpen voor ultiem gebruiksgemak. De wasbare hoes maakt onderhoud eenvoudig, en dankzij het lichte gewicht kun je de strijkplank gemakkelijk verplaatsen naar waar je hem nodig hebt. Met deze praktische strijkplank wordt het strijken van kleding een fluitje van een cent.

Klik hier om de strijkplank te bekijken

For you information: voor €4,99 schaf je een losse strijkplankhoes aan. Benieuwd? Klik dan hier om dat op je gemak te bekijken. Misschien heb je er wel wat aan, al zijn de afmetingen wel erg specifiek.

Strijkplank Lidl

We gaan door naar de Lidl, waar je voor een relatief klein prijsje de meest geweldige strijkplank ever aan kan schaffen. Althans, dat is natuurlijk wat de Lidl daar misschien zelf over zegt. Onze mening is, al zeggen we het zelf, niet echt van belang en laten we zo min mogelijk doorschemeren in de beschrijvingen van alle producten.

LEIFHEIT Strijkplank Classic Basic M

Om heel eerlijk te zijn, zijn de strijkplanken van de Lidl eigenlijk helemaal niet zo goedkoop als je misschien had gehoopt. Hoewel ze er wel meerdere verkopen, lichten we er slechts ééntje uit. Tuurlijk kan je zelf nog een kijkje nemen op de website, maar gezien dit specifiek een artikel is met budget varianten, noemen wij er dus maar een. We vinden trouwens de strijkplanken met name duur in vergelijking tot voor welke prijs je een strijkijzer kan aanschaffen (dat begint namelijk al bij zo’n €15,-).

Prijs: €44,96
Afmetingen: 120 x 38 cm

Met de Strijkplank Classic M wordt het strijken van je wasgoed een plezierige en efficiënte bezigheid. Het stoomdoorlatende strijkoppervlak van strekmetaal zorgt ervoor dat je kleding snel kreukvrij wordt. Verder is de strijkplank uitgerust met een stevig, met siliconen pads gevuld oppervlak voor extra veiligheid. De hoogte is eenvoudig aan te passen van 96 cm tot 88 cm en het basisframe biedt de stabiliteit die je nodig hebt. Met een royaal strijkoppervlak van 120 cm bij 38 cm en een hoes gemaakt van 70% katoen en 30% polyurethaan, is deze strijkplank de perfecte metgezel om je kleding er als nieuw uit te laten zien. Klinkt allemaal fantastisch natuurlijk, maar je mag dus zelf bepalen of je dit de moeite waard vindt.

Klik hier om de strijkplank te bekijken

Andere budget keuzes

Goed, gezien we nog maar drie strijkplanken hebben besproken, vinden we het wel tijd om verder te gaan naar wat andere budget keuzes. Deze komen van winkels zoals de Blokker, maar ook nog een aantal andere plekken. Kijk zelf maar eens!

Strijkplank Blokker

Eerlijk, bij de Blokker verkopen ze ontzettend veel strijkplanken. Op de website vind je namelijk strijkplanken die de website van Blokker innemen, maar niet van de Blokker zelf zijn. Helaas zijn deze allemaal erg duur. Wij houden het voor nu dus bij het eigen merk van Blokker.

Blokker tafelstrijkplank – 76 x 30 cm

Prijs: €17,99
Afmetingen: 76 x 30 cm

Het gaat hier, zoals je waarschijnlijk al had bedacht, om een strijkplank van een tafelformaat. Met andere woorden, deze slinger je eens in de zoveel tijd van achter de kast zo, hop, de tafel op. Hoewel alles aan een tafelstrijkplank misschien fijn klinkt, is er een reden waarom niet alle strijkplanken in dit formaat bestaan. Zo biedt een tafelstrijkplank beperkte ruimte om kleding te strijken en kan het minder stabiel zijn dan een reguliere strijkplank. Ook kan het ongemakkelijk zijn om langdurig te gebruiken. Je staat immers net op een wat vervelende hoogte en kan hem niet in hoogte verstellen, zoals dat bij reguliere varianten vaak wel is.

Klik hier om de tafelstrijkplank te bekijken

Blokker Strijkplank S 110×34 cm

Prijs: €36,99
Afmetingen: 110 x 34 cm

Deze strijkplank heeft een prijs waarvan je denkt: ‘ja, niet te duur en ook zeker niet te goedkoop’. Met andere woorden: het heeft een prima prijs-kwaliteitverhouding. En laat dat nou ook precies zijn waar Blokker naar streeft bij het maken van haar eigen merk producten. Sterker nog, deze plank geeft je bijna het gevoel van luxe. Zo is deze uitgerust met een molton, die nog eens extra bescherming geeft naast de reguliere hoes. En die hoes, dat is een Comfort strijkplankhoes met 3-laagse opbouw. Wauw. Echt kwaliteit, als je het over hoezen hebt. Misschien dat dat ook maakt dat de plank ook tegen een stoomstrijkijzer kan, maar dat weten we eerlijk gezegd niet.

Klik hier om de strijkplank te bekijken

Strijkplank Jysk

Prijs: €20,00
Afmetingen: 111 x 30

De Strijkplank HENRY B30×L111×H86-90 komt van de Jysk. Deze parel kost slechts twee tientjes en heeft voor het eerst een keer een hoes met een neutrale kleur. Alles leuk en aardig, al die stipjes en andere patronen, maar een gewone ‘effen’ hoes wordt ook nog door velen gewaardeerd. JYSK is een bekende meubel- en interieurwinkel die een breed scala aan producten aanbiedt, waaronder meubels, beddengoed, gordijnen en decoraties voor thuis. Als je dus besluit een bezoekje aan de winkel te brengen, kan je misschien meteen ook wat anders aanschaffen. Zo is je hele huisraad eindelijk compleet en kan je dat allemaal met trots aan je moeder laten zien. Want zo werkt dat, als je uit huis gaat en ineens wat geeft om een goede blender of een melkopschuimer (of dus een strijkplank).

Klik hier om de strijkplank te bekijken

Koopgids strijkplank

We eindigen het artikel over budget varianten van strijkplanken met een beknopte koopgids. Weet je nog niet helemaal zeker welke strijkplank je wil aanschaffen, lees dan eens onderstaande aspecten en kenmerken van een strijkplank door. Het brengt je ongetwijfeld op inspiratie.

 • Grootte en vorm
  Strijkplanken zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen. Kies een maat die past bij de beschikbare ruimte in je huis en die geschikt is voor het strijken van de kledingstukken die je hebt. Voor broeken heb je bijvoorbeeld meer ruimte nodig dan voor een handdoek.
 • In hoogte verstelbaar
  Het is belangrijk dat de strijkplank in hoogte verstelbaar is, zodat je comfortabel kunt strijken zonder rugklachten te krijgen. Controleer of de strijkplank de gewenste hoogte-instellingen heeft, indien het om een reguliere strijkplank gaat, tenminste.
 • Stabiliteit
  Zoek naar een strijkplank met een stabiel onderstel om te voorkomen dat de plank wiebelt of omvalt tijdens het strijken. Een brede basis met antislipvoeten is ideaal voor stabiliteit.
 • Strijkoppervlak
  Het strijkoppervlak dient glad, stevig en bestand te zijn tegen hoge temperaturen. We bedoelen met dit oppervlak het gedeelte dat onder de strijkhoes zit. Soms is dit bijvoorbeeld bekleed met een extra molton.
 • Mouwplank
  Enkele, helaas vaak wat duurdere strijkplanken worden geleverd met een ingebouwde mouwplank, wat handig kan zijn voor het strijken van mouwen en kleine kledingstukken.
 • Gewicht
  Let op het gewicht van de strijkplank. Een lichtgewicht strijkplank kan gemakkelijker worden verplaatst, terwijl een stevige constructie belangrijk is voor stabiliteit.
 • Strijkhoes
  Controleer of de strijkplank wordt geleverd met een geschikte strijkhoes. Een goede strijkhoes moet hittebestendig en duurzaam zijn.

Het zijn misschien simpele aspecten, maar het kan zo maar zijn dat je er eentje vergeet mee te nemen in je overweging. Vandaar de ‘reminder’.

Related posts
BlogHandig & Tips

Signalen: hoe zie je of iemand een groot geslachtsdeel heeft

We kunnen er omheen draaien, maar we zouden liegen dat er natuurlijke instincten bestaan die voor het gros van de mensen geld….
BlogProducten

Textielverf Action, Lidl & meer Budget Keuzes

Bereid je voor om de wereld van kleur en creativiteit te betreden, want we gaan het hebben over betaalbare textielverf! In deze…
BlogLifestyle

Floor Bremer partner, gezin, dochter van en meer feitjes

Een journaliste met het hart op de tong. Het is een manier waarop je laat zien waar je voor staat, wat je…