BlogHandig & Tips

Suse van Kleef partner, moeder en meer

Er zullen maar weinig mensen zijn die nog nooit van Suse van Kleef hebben gehoord. Deze bekende NOS correspondent is op dit moment steeds vaker op TV te zien. Ze schuift regelmatig aan bij diverse praatprogramma’s om te praten over maatschappelijke kwesties die spelen op de wereld. Nu is het wel zo dat er maar weinig mensen bekend zijn met haar achtergrondverhaal. Wil je meer te weten komen over het leven van Suse van Kleef? Lees dit verhaal dan zeker even op je gemak door. We hebben dé belangrijkste info over Suse van Kleef namelijk voor jou op een rijtje gezet vandaag!

Moeder en vader van Suse van Kleef

Om een beeld te krijgen over het leven van Suse van Kleef is het van belang om een tijdje terug te gaan in de tijd. Deze dame is geboren op 28 mei 1986 in Amsterdam. Ze groeide op in een gezin wat zich iedere dag weer bezig hield met journalistiek. Haar vader, Michiel van Kleef, bekleedde verschillende functies binnen vakbladen en was een bekende Nederlander. Dit terwijl haar moeder, Cathérine van Houts, kunstredacteur en kinderboekenrecensent was bij Het Parool. Later is ze samen met het gezin verhuisd naar Zaandam. Hier woonde ze met haar ouders, haar oudere zus en haar jongere broer. Echter, nam haar leven een tragische wending toen haar moeder in 1999 aan kanker overleed. Deze verlies zou later een belangrijke drijfveer worden in het leven van Suse.

Een gevoel voor sport

Wat veel mensen niet weten is dat Suse van Kleef los van de journalistiek ook een gevoel voor sport heeft. Als het anders was gelopen dan was ze wellicht zelfs professional geworden. In haar jeugdjaren onderscheidde Suse zich op het voetbalveld als lid van het Nederlands vrouwenvoetbalelftal onder 19. Dit liep alleen niet zoals ze hoopte dat het zou lopen. Door diverse blessures, waaronder een ernstige afgescheurde kruisband en een ander idee over wat ze wilde doen als ze groot werd heeft ze uiteindelijk besloten om geen professionele voetbalcarrière te beginnen. In plaats daarvan is ze gelijk begonnen met haar maatschappelijke loopbaan.

Studie en eerste baan

Suse studeerde in 2011 af in de journalistiek aan de Hogeschool Utrecht, na eerder twee jaar Europese studies aan de Universiteit van Amsterdam te hebben gevolgd. Haar opleiding bracht haar onder andere bij NOS op 3. Hier heeft ze dan ook besloten om haar eerste stappen in de journalistiek te zetten. Na haar afstuderen ging ze aan de slag als freelance journalist. Echter keerde ze in 2012 terug naar NOS op 3. Hier was ze vervolgens vier jaar lang werkzaam als verslaggever en redacteur voor radio, televisie en online. Van 2016 tot medio 2020 vervulde Suse van Kleef de rol van Groot-Brittannië-correspondent voor gerenommeerde nieuwsorganisaties als de NOS en het Algemeen Dagblad. Haar deskundige analyses en heldere rapportages maakten haar een veelgevraagde gast in programma’s als Pauw, Jinek en Op1.

Correspondente voor voetbal

Ze heeft haar liefde voor sport overigens nooit verlopen. Zo is ze ook actief als correspondente voor het Engelse voetbal voor Ziggo Sport. Tijdens het Wereldkampioenschap voetbal vrouwen 2019 in Frankrijk schitterde ze als sidekick in de dagelijkse talkshow Studio France op NPO 3. Haar passie en bevlogenheid voor de sport bracht haar op 13 maart 2021 naar een historisch moment, toen ze haar debuut maakte als eerste vrouwelijke voetbalcommentator van Nederland tijdens Willem II tegen SC Heerenveen in NOS Langs de Lijn. Gedurende de Olympische Spelen in Tokio in 2021 presenteerde Suse samen met Wouter Bouwman op NPO Radio 1 het programma RadiOlympia. Haar rustige stem  bracht de Spelen tot leven voor luisteraars. Tijdens de Paralympics in hetzelfde jaar belichtte ze dagelijks vanuit Tokio een van de sporten in het Paralympisch Journaal van de NOS.

In 2022, tijdens het Europees kampioenschap voetbal vrouwen in Engeland, was ze de gewaardeerde sidekick van presentator Sjoerd van Ramshorst van het NOS-tv-programma Studio Engeland. In 2023 betrad ze opnieuw de schermen als deskundige bij de wedstrijden van het vrouwenelftal op het Wereldkampioenschap voetbal vrouwen 2023, samen met Gert van ’t Hof. De stappen die ze heeft gezet in haar lange carrière zijn dan ook echt een voorbeeld van toewijding, passie en expertise. Haar bijdragen aan de sportjournalistiek hebben deuren geopend voor nieuwe generaties vrouwen en haar gedrevenheid blijft een inspiratiebron voor velen in Nederland en daarbuiten. Zij laat namelijk een duidelijke boodschap zien: ook als vrouw kan je prima succesvol worden binnen de mannelijke sportwereld.

De partner van Suse van Kleef

Het is niet zo gek dat veel mensen benieuwd zijn naar de partner van Suse van Kleef. Bij zo’n knappe dame vragen veel mensen zich namelijk af wat voor partner erbij hoort. Echter is er tot op heden maar weinig bekend over een eventuele liefde. De kans op het bestaan van een partner werd nog kleiner toen Suse van Kleef bekend maakte om samen te gaan wonen met haar goede vriendin Dionne Stax. Ach, wie weet komt er ooit een geliefde op haar pad en zo niet, dan zal ze daar wellicht ook wel vrede mee hebben of er vrede in vinden.

Groot durven dromen

Het mag duidelijk zijn dat Suse van Kleef een dame is met een drive om altijd weer de waarheid te achterhalen. Als correspondente is het aan haar om het laatste nieuws bij de mensen thuis te brengen. Haar aanwezigheid op TV is dan ook echt een ware toevoeging voor het bespreken van alle soorten maatschappelijke kwesties. Wij schatten de kans vrij groot in dat Suse van Kleef de komende jaren alleen maar meer op TV te zien zal zijn. Want een ding is zeker: Suse van Kleef is niet iemand die zomaar opgeeft maar die altijd door blijft gaan tot de ze beste wordt op haar vakgebied.

Related posts
BlogLifestyle

Anjet Daanje partner, carrière en meer

De kans is groot dat je wel eens van Anjet Daanje hebt gehoord. Er is namelijk een reden dat je bij dit…
BlogLifestyle

Iris de Graaf partner, carrière en meer

Vrijwel iedere Nederlander vindt het leuk om naar het nieuws te kijken. Nu is het wel zo dat er maar weinig mensen…
BlogLifestyle

Celina Smith leeftijd, carrière en instafamous

Het vrouwelijk schoon vliegt je tegenwoordig om de oren. Sinds het de wereld in is gebracht dat ook vrouwen zichzelf mogen laten…